14 Daagse Nederland rondreis

Wine and Dine
in Nederland

KORTE BESCHRIJVING

Wine and Dine in Nederland

Wine and Dine in de lage landen, een culinair avontuur in eigen land. Je dineert en verblijft op prachtige plekken en ontdekt Nederland op een geheel eigen wijze. Comfortabel in je eigen auto en afgewisseld met wandeltochten en een heleboel ontspannen excursies. 

 • 13 overnachtingen in sfeervolle hotels
 • Ontbijt in de hotels
 • 7 uitstekende diners in goede restaurants
 • Wijnarrangement bij één van de diners
 • High Wine in Utrecht
 • Bierproeverij in Den Bosch
 • Fietshuur in Utrecht + route
 • Botanische tuin bezoek met gids
 • Planetarium Franeker
 • Jeepsafari in de Veluwe
 • Aziatische kookworkshop in Zuid Limburg
 • Elektrische sloep in Den Bosch
 • Bossche Bollen workshop

Vanaf € 1.739,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Vertrek naar Utrecht

Vandaag begint de culinaire reis in Nederland. Op eigen tempo reis je naar de stad Utrecht. Je verblijft in een mooi hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag kun je zelf op pad. Misschien een bezoekje aan de domtoren? In de avond ga je culinair genieten in een goed Indonesisch restaurant.

Dag 2 Fietsen in Utrecht

Een actieve en cultureel dagje uit in Utrecht! Wat wil je nog meer. Je begint vandaag in het centrum van Utrecht bij het Domplein waar je de fietsen ophaalt. Van ons krijg je een mooie route die je gaat fietsen langs allemaal forten in de omgeving van Utrecht. Je fietst vandaag op eigen gelegenheid zo’n 23 kilometer. Je maakt een tussenstop bij de botanische tuin in Utrecht waar je een rondleiding krijgt met gids. Hier waan je je in Aziatische sferen in het bamboebos en het moeras. In de tropische kassen zie je prachtige bloemen en vlinders.

Na de rondleiding bij de botanische tuin fiets je verder richting Landgoed Oostbroek en passeer je Fort Voordorp en Fort Blauwkapel. Hierna fiets je het laatste stukje terug naar het startpunt. Eenmaal terug in het centrum van Utrecht ga je te voet verder naar het restaurant voor een High Wine. Je gaat verschillende wijntjes proeven onder het genot van verschillende hapjes.

Dag 3 Dineren in de Jopenkerk in Haarlem

Je reist vandaag op eigen tempo naar Haarlem. Vertrek je in de ochtend dan heb je nog genoeg tijd om de stad te verkennen of om bijvoorbeeld het Teyler museum te bezoeken. In de avond ga je dineren in de Jopenkerk en kun je genieten van een 6 gangen diner.

Dag 4 en 5 Ontspannen aan het strand in Callantsoog

Je reist vandaag verder naar Callantsoog waar je in een sfeervolle B&B op 400 meter van het strand verblijft. Je verblijft hier 2 nachten en hebt genoeg tijd om heerlijk uit te waaien aan het strand. Vind je het leuk om nog een stadje te bezoeken dan is Alkmaar een aanrader. Fort Kijkduin of Landgoed Hoenderdaell liggen ook in de buurt. Genoeg te doen tijdens je verblijf in Callantsoog!

Dag 6 Via het Planetarium naar Leeuwaren

Via de afsluitdijk reis je naar Leeuwarden. Onderweg naar Leeuwarden stop je in Franeker en bezoek je het oudst werkende Planetarium ter wereld. Eise Eisinga heeft het planetarium in zijn eigen huis gebouwd en dit maakt het extra bijzonder. Hierna reis je door naar Leeuwarden waar je dineert en overnacht in een omgebouwd postkantoor.

Dag 7 Naar de Veluwe en Japans dineren in Arnhem

In de ochtend heb je nog genoeg tijd voor een wandeling in Leeuwarden. Vergeet je niet om de scheve toren, de Oldehove, van Leeuwarden te bekijken en te beklimmen? Hierna reis je met eigen auto verder naar de Veluwe. Je overnacht vandaag in een moderne boerderij midden in de natuur. In de avond ga je Japans dineren in Arnhem.

Dag 8 Op safari in de Veluwe en transfer naar Nijmegen

Een avontuurlijke dag vandaag! Je gaat op safari in de Veluwe. Je stapt in je eigen 4×4 wagen en krijgt van ons een GPS route mee. Het is een mooie en avontuurlijke route door de natuur grotendeels over onverharde wegen. Tussendoor maak je een aantal stops en maak je een wandeling met een boswachter die je meer verteld over de natuur en cultuur van de Veluwe. Na deze avontuurlijke ochtend reis je naar Nijmegen waar je de rest van de dag zelf kunt invullen. In de avond diner je in een luxe sfeervol restaurant waar je kunt genieten van een driegangenmenu.

Dag 9 Aziatische kookworkshop in het zuiden van Nederland

Je reist op eigen gelegenheid naar het zuiden van Nederland. Je verblijft twee nachten in een gezellige bed and breakfast met een Aziatisch tintje, gelegen op korte afstand van het centrum van Maastricht. In Maastricht is genoeg te zien en het centrum verken je eenvoudig op eigen gelegenheid. In de avond staat er een kookworkshop op de planning waarbij je enkele typische Aziatische gerechten leert bereiden. Om bij de kookworkshop te komen dien je een klein stukje met de auto te rijden of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Dag 10 Op verkenning in Valkenburg

Na het goed verzorgde ontbijt in de B&B, vertrek je naar het nabijgelegen Valkenburg om een mooie wandeling door de natuur te maken. De route krijg je van ons. Wil je liever een langere of kortere wandeling? Geef het ons dan door zat we de route voor je kunnen aanpassen. De rest van de dag kun je n Valkenburg rondbrengen of in Maastricht. Een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten is natuurlijk ook mogelijk.

Dag 11 Den Bosch verkennen vanaf het water en dineren in de Korte Putstraat

Je reist vandaag door naar Den Bosch. Vanaf Maastricht is het ongeveer 1,5 uur rijden naar deze Brabantse stad. In de middag maak je een leuke boottocht in je eigen elektrische sloep. De boottocht duurt zo’n 2 uur en je krijgt van ons een route mee. Zo kun je Den Bosch wel op een hele bijzondere manier ontdekken. Je dineert vandaag in de gezellige Korte Putstraat en geniet van een culinair 3 gangen menu.

Dag 12 Bossche bollen workshop en bier proeven

Den Bosch staat bekend om de Bossche Bollen. Tijdens je bezoek aan Den Bosch mag een workshop Bossche Bollen maken niet ontbreken! Het proeven van deze lekernijen hoort er natuurlijk ook bij! Na de workshop kun je zelf op verkenning in de stad. Vind je het leuk om een wandeling met een gids te maken? Laat het ons dan weten! Je sluit de middag af met een bierproeverij bij een echte stadsbrouwerij.

Dag 13 Culinair genieten in een sterrenrestaurant!

De laatste dag van de reis is aangebroken. Je reist vandaag terug richting Utrecht en verblijft in een luxe b&b in Linschoten. In de avond ga je dineren in een écht sterrenrestaurant en hier ga je genieten van een vijfgangendiner met wijnarrangement. Zo sluit je de reis af op een hele bijzondere manier

Dag 14 Terugreis

Na het uitgebreide ontbijt is het tijd om naar huis te gaan. De Wine and Dine vakantie is voorbij!

KORTE BESCHRIJVING

Wine and Dine in Nederland

 • 13 overnachtingen in sfeervolle hotels
 • Ontbijt in de hotels
 • 7 uitstekende diners in goede restaurants
 • Wijnarrangement bij één van de diners
 • High Wine in Utrecht
 • Bierproeverij in Den Bosch
 • Fietshuur in Utrecht + route
 • Botanische tuin bezoek met gids
 • Planetarium Franeker
 • Jeepsafari in de Veluwe
 • Aziatische kookworkshop in Zuid Limburg
 • Elektrische sloep in Den Bosch
 • Bossche Bollen workshop

Vanaf € 1.739,- per persoon