14 Daagse Italië rondreis

Toeren in
Noord Italië

KORTE BESCHRIJVING

Toeren in Noord Italië

Wil je genieten van een heerlijke vakantie in het Noorden van Italië? Met je eigen auto reis je naar Noord Italië en ga je rondreizen in deze prachtige omgeving. Je bezoekt de grote steden zoals Milaan en Venetië maar op het einde kun je ook heerlijk genieten van een paar dagen ontspannen aan het strand. Een fijne 14-daagse reis waarbij we je meenemen langs culture hoogtepunten met de nodige tijd om lekker te ontspannen!

 • 13 overnachtingen in sfeervolle hotels
 • Ontbijt in de hotels
 • Fietsexcursie in Milaan
 • Aziatische theeproeverij
 • Raft excursie
 • Stadswandeling door Venetië
 • Entree dierentuin

Vanaf € 929,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Aankomst in Milaan

Vandaag begint je rondreis door het magische Italië. De komende 2 weken nemen we je graag mee door dit land. Op de eerste dag kun je op je eigen tempo reizen naar Milaan. In de avond kun je inchecken in je hotel dat is gelegen in het centrum. Het diner voor vandaag kan je zelf regelen.

Dag 2 Fietsen en theeproeven in Milaan

Vandaag ga je de stad Milaan verkennen dit doe je op een echte Hollandse manier. Namelijk op de fiets. Tijdens deze tour fiets je samen met een gids langs diverse belangrijke bezienswaardigheden, maar ga je ook naar de kleinere wijken. Grote kans dat je ook een bezoek brengt aan Chinatown. Na afloop van de fietstour ga je door naar een echte Aziatische theeproeverij. Hier leer je meer over de geschiedenis van de thee en krijg je natuurlijk ook de kans op thee te proeven.

Dag 3 en 4 Vrije dagen in Milaan

Nadat je gisteren al een eerste kennismaking hebt gehad met de stad Milaan, kan je de komende twee dagen in je eigen tempo de stad van de mode verder ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dom of het San Siro stadion. Of ga lekker winkelen in een van de vele winkelstraten.

Dag 5 Op naar Sirmione

Je reist vandaag op eigen gelegenheid verder naar Sirmione, deze plaats is gelegen aan het Gardameer. Het leuke stadje kenmerkt zich door vele eetgelegenheden, diverse grotten en het mooie kasteel. Wanneer je het kasteel bezoekt heb je vanaf de top een prachtig uitzicht op de omgeving en natuurlijk het Gardameer. Je kunt vandaag op je eigen tempo naar deze locatie toe rijden.

Dag 6 Avontuurlijke dag op de rivier

Vandaag staat er een echte actieve dag op de planning. In de ochtend vertrek je namelijk richting het noorden met de auto. Je gaat samen met je gezelschap raften op een van de rivieren in de omgeving. Er is verschil in moeilijkheidsgraad per rivier, waardoor het voor kinderen vanaf 6 jaar al mogelijk is om deel te nemen. Wil je liever voor een moeilijkere tocht gaan is dit uiteraard ook mogelijk. Je gaat in ongeveer 3 uur raften van een rivier waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Zorg je wel voor een extra set droge kleren na afloop?

Dag 7 Vrije dag bij het Gardameer

Vandaag kun je genieten van een vrije dag aan het Gardameer. Blijf je bij je hotel of genieten van een duik in het Gardameer of ontdek je liever de omgeving nog wat verder en breng je een bezoek aan een van de nabij gelegen stadjes? De keuze is vandaag aan jou.

Dag 8 Venetië

Je reist vandaag verder naar een echte trekpleister van Noord Italië, namelijk Venetië. Deze stad staat voornamelijk bekend vanwege de grote hoeveelheid water en dat het een autovrije stad is. Al het vervoer wat hier plaats vind gebeurd te water. Je overnacht in de buurt van het centrum van de stad. Je kunt vandaag in je eigen tempo reizen naar Venetië en eventueel nog een stop onderweg maken in het bekende Verona.

Dag 9 Wandeling met gids in Venetië

Vandaag ga je de stad in het water echt ontdekken. Deze stad was vroeger een belangrijk onderdeel in de handel tussen Europa en Azië. Wellicht kun je nog enkele Aziatische invloeden herkennen in de gebouwen in de stad. Je verkent vandaag de stad met een lokale gids die je de hoogtepunten van de stad laat zien, maar ook de onbekendere wijken.

Dag 10 Naar de dierentuin en je reist verder naar Rimini

Je brengt vandaag een bezoek aan het Parco Zoo Punta Verde. Deze leuke dierentuin laat je kennis maken met verschillende soorten dieren zoals bijvoorbeeld een giraffe of de zebra. Je krijgt bijna het gevoel alsof je op safari bent. In de avond reis je naar Rimini. Hier verblijf je de komende dagen aan het strand

Dag 11, 12 en 13 Strandverblijf

De komende dagen kun je in alle rust genieten van het strand in Rimini. Een heerlijke manier om de vakantie ontspannen af te sluiten. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan een van de leuke nabijgelegen dorpjes.

Dag 14 Terugreis

Helaas zit de rondreis er al weer op, je kunt op je eigen tempo vandaag weer naar huis rijden. Het is wel een lange reisdag, wil je de reisdag liever in tweeën splitsen. Laat het ons weten, we boeken graag nog een overnachting voor je op de terugweg.

Toeren in Noord Italië

 • 13 overnachtingen in sfeervolle hotels
 • Ontbijt in de hotels
 • Fietsexcursie in Milaan
 • Aziatische theeproeverij
 • Raft excursie
 • Stadswandeling door Venetië
 • Entree dierentuin

Vanaf € 929,- per persoon