14 Daagse Schotland rondreis

Schotland reis

KORTE BESCHRIJVING

Schotland reis

Een rondreis door Schotland is een echt avontuur! Prachtige kastelen, leuke steden, bergen en bijzondere meren. Met eigen auto maak je de oversteek naar Schotland voor een vakantie van 14 dagen. Je rijdt zo’n 2000 kilometer in Schotland en krijgt van ons een mooie GPS route mee. Je begint de reis in New Castle en bezoekt kastelen, Loch Ness en Applecross.

  • 12 overnachtingen in sfeervolle familiehotels
  • Ontbijt in de hotels
  • Overtocht Ijmuiden – New Castle met verblijf in een binnenhut (inclusief ontbijt)
  • Route voor GPS of op papier

Vanaf € 1.629,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Vertrek naar Newcastle

Vandaag vertrek je naar Schotland! Met de boot reis je van Ijmuiden naar Newcastle. De overtocht is inbegrepen in de reis en we reserveren een binnenhut. Je komt morgen ochtend aan in Newcastle

Dag 2 Aberdour

Om 9 uur in de ochtend kom je aan in Newcastle. Na het ontbijt ga je naar de auto en vertrek je naar Aberdour. Het is een mooie route waarbij je meteen een goede indruk krijgt van het Schotse landschap. In Aberdour is een mooi kasteel te vinden die een bezoekje meer dan waard is!

Dag 3 Rondtoeren in de omgeving van Aberdour of shoppen in Edinburg?

De keuze is vandaag aan jou! Ga je lekker rondtoeren en plaatsen zoals Crail en Pittenween bezoeken of ga je naar Edinburg om de hoofdstad te bekijken. Een bezoekje aan Dundee, dat beroemd is om haar marmelade, is ook zeker een aanrader!

Dag 4 Op naar Kuldrummy

Vandaag reis je zo’n 200 kilometer naar het plaatsje Kildrummy. Tijdens de reis zie je de natuur steeds grilliger worden. Je reist via de hoogste pas van Groot-Brittanie, Devils Elbow, naar het hotel. Je hebt onderweg genoeg tijd om te stoppen in plaatsen zoals Ballater of bij Braemar Castle.

Dag 5 Kildrummy

Een vrije dag in Kildrummy. Er zijn verschillende kastelen die een bezoekje waard zijn of maak een mooie tocht in de auto. Het landschap varieert van bossen tot steppe achtige bergen. Een wandeling maken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden!

Dag 6 Op naar Altnaharra

Je reist vandaag naar het meer Loch Ness. Over de hele wereld worden er verhalen verteld over een groot monster dat diep onder het wateroppervlak van Loch Ness leeft. Je hebt genoeg tijd om vandaag deze mystieke plek te bewonderen. Na je bezoek aan het meer van Loch Ness reis je verder naar Altnaharra.

Dag 7 Altnaharra

Genoeg tijd om vandaag de omgeving van Altnaharra te verkennen. Maak een mooie rondreist langs de noordwest kust van Schotland of bezoek John o’ Groats.

Dag 8 Via de Applecross route naar Strathcorron

Je gaat vandaag een spectaculair stukje Schotland zien. Je reist naar het schiereiland Applecross. De rit ernaartoe is bijzonder mooi en je krijgt het idee dat je het einde van de wereld hebt bereikt! Er is genoeg tijd om foto’s te maken of te stoppen voor een wandeling. Je overnacht vandaag in het plaatsje Strathcorron

Dag 9 Roybridge

Met de auto reis je vandaag naar het eiland Skye. Op dit eiland maak je een rondrit en met de pont steek je over naar het vissersplaatsje Mallaig. Als je van de pont afrijdt kom je vlakbij het station uit vanwaar de stoomtrein naar Fort William vertrekt. De trein zal je over het beroemde Glenfinnan viaduct voeren dat je zult herkennen uit vele Harry Potter films. Je overnacht in Roybridge

Dag 10 Vrije dag

Vandaag heb je de tijd om te slenteren in Fort William. Je kunt hier een boottochtje maken, een museum bezoeken of de Saint Andrew’s kerk bekijken. Nog geen genoeg van het rondtoeren? Dan kunnen we je een mooie route aanbevelen!

Dag 11 Op naar Inveraray

Je reist vandaag verder naar het plaatsje Inveraray. Hoge bergen en een mooie weg leiden je naar Rannoch Moor om vervolgens weer af te dalen naar Loch Lomond. Vlak voor dit meer is een bijzonder etablissement met de naam “The Drovers Inn”. Wij kunnen je verzekeren dat deze stop zeer de moeite waard is: ga er naar binnen en laat je verrassen! Je vervolgt je weg naar het gezellige plaatsje Inveraray.

Dag 12 Carnwath

Deze dag rijd je door het Trossachs natuurreservaat naar Callander. Eenmaal door dit plaatsje rijd je naar Falkirk via Stirling. De “Kelpies” (twee beelden van paardenkoppen van gemiddeld 32 meter hoog) en “Falkirk Wheel” (een bijzondere scheepslift) zijn in de route opgenomen. Het laatste stuk van de route naar het hotel in Carnwath voert je door een prachtig glooiend landschap.

Dag 13 Kielder Forest

De laatste dag rondreizen in Schotland is aangebroken! De reis van vandaag zal opnieuw diepe indruk achterlaten. De route gaat via Peebles, Selkirk en Hawick naar Kielder forest. Het hotel ligt een kleine 16 km ten zuiden van de grens en staat in een mooi natuurgebied.

Dag 14 Overtocht naar Nederland

De vakantie is helaas voorbij! Vandaag kun je rustig aan doen. In de middag reis je naar de haven voor de overtocht terug naar huis. We reserveren een binnenhut voor je.

Schotland reis

  • 12 overnachtingen in sfeervolle familiehotels
  • Ontbijt in de hotels
  • Overtocht Ijmuiden – New Castle met verblijf in een binnenhut (inclusief ontbijt)
  • Route voor GPS of op papier

Vanaf € 1.629,- per persoon