14 Daagse Combinatie rondreis

Met de trein van Hanzestad naar Hanzestad

KORTE BESCHRIJVING

Met de trein van Hanzestad naar Hanzestad

Hanzesteden hebben veel historie, prachtige koopmanshuizen en unieke gevels. Ze zijn gelegen aan het water omdat dit belangrijk was voor het transport. Tijdens deze reis ga je historische Hanzesteden ontdekken in Nederland én Duitsland met de trein. Je begint in Deventer en reist met de trein naar Bremen, Hamburg, Lübeck en Stralsund. Vanaf Stralsund reis je naar het eiland Rügen waar je heerlijk een paar dagen kunt genieten van de zee. Je sluit de reis in Duitsland af met een bezoek aan de hoofdstad Berlijn. Bij terugkomst in Nederland ga je nog fietsen in Zwolle en een bootje varen in Harderwijk. Een unieke reis met boordevol excursies, historie en sfeervolle steden.

 • 17 overnachtingen in sfeervolle hotels en B&B’s
 • Ontbijt in de hotels
 • 8 treinreizen
 • Wandeling in Deventer met gids
 • Fietstocht in Hamburg
 • Rondvaart in Hamburg
 • Streetfoodtour in Berlijn
 • Fietshuur in Zwolle
 • Sloephuur in Harderwijk inclusief borrelhapjes

Vanaf € 1.697,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Stadswandeling in Deventer

Je reist vandaag op eigen gelegenheid naar de stad Deventer. Deventer is een Hanzestad gelegen aan de IJssel. Het is een levendige stad met een monumentale sfeer. In de middag maak je met een gids, in groepsverband, een wandeling door de stad. Zo kun je de sfeer het beste proeven. Je wandelt langs de middeleeuwse straatjes, historische pakhuizen en de vele monumentale gebouwen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en na de wandeling kun je zelf verder op verkennen. De middag afsluiten bij de Deventer Koekwinkel is een aanrader. De wereldberoemde kruidkoek wordt al meer dan 400 jaar gebakken in deze historische Hanzestad.

Dag 2 Met de trein naar Bremen

Met de trein reis je vandaag naar Bremen. Je hebt onderweg 1 overstap en de reis duurt ongeveer 3 uur. De rest van de dag kan je alvast zelf op verkenning in Bremen. Het hotel ligt centraal in de stad en is vanaf het treinstation ongeveer een kwartier lopen.

Dag 3 Vrije dag in Bremen

Je hebt vandaag een vrije dag in Bremen. Het stadhuis en de kathedraal zijn de pronkstukken van de stad. In de stad kom je de ezel, de hond, de kat en de haan uit het sprookje van Grimm op diverse plekken tegen. Het beroemdste beeld staat vlakbij het stadshuis. De oudste wijk van Bremen, het Schnoorviertel, mag je zeker niet vergeten tijdens je bezoek aan de stad. De smalle straatjes, charmante vakwerkhuizen en de leuke winkeltjes maken dit een geliefde wijk in Bremen.

Dag 4 Met de trein naar Hamburg en fietstocht in de middag

Met de trein ben je vandaag ongeveer een uur onderweg naar Hamburg. In de middag ga je met een gids, in een groepje, Hamburg verkennen op de fiets. De fietstocht duurt zo’n 3 uur en je fietst in totaal 13 kilometer. Tijdens de fietstocht zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je ziet onder andere het Raadhuis uit 1897, de St Michaeliskirche, prachtige parken en natuurlijk de bekende Reeperbahn. Je fietst ook langs de haven en kunt de vele pakhuizen bewonderen.

Dag 5 Vrije dag in Hamburg. In de avond rondvaart door de stad

Vandaag heb je een vrije dag in Hamburg. In de avond organiseren we een rondvaart vanaf de historische Speicherstad door de haven. Je maakt een mooie vaart door de kanalen en hebt onderweg mooi uitzicht op de beroemde hoogtepunten van de stad.

Dag 6 In de middag met de trein naar Lübeck

In de ochtend kun je nog verder op verkenning gaan in Hamburg. Het is ongeveer drie kwartier reizen met de trein naar Lübeck en je vertrekt in de middag. Lübeck is een historische Hanzestad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In het centrum staan veel historische huizen en het raadhuis op de markt behoort tot één van de mooiste in Duitsland. In Lübeck verblijf je in een charmant hotel uit 1304 midden in het centrum.

Dag 7 Vrije dag in Lübeck

Lübeck verken je eenvoudig zelf. Een wandeling door de kronkelige straatjes langs de vele hofjes in het middeleeuwse centrum voelt alsof je terug gaat in de tijd. Het raadhuis is ook zeker een bezoekje waard. De St. Petri kun je beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Lübeck staat ook bekend om de Marsepein en Café Niederegger is dé plek om dit te proeven.

Dag 8 Stralsund

Je reist vandaag met de trein naar het plaatsje Stralsund. Stralsund is gelegen aan zee en een is de toegangspoort naar het eiland Rügen. De Duitse hanzestad Stralsund staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de middag heb je de tijd om het centrum van Stralsund te bekijken. De B&B ligt op loopsafstand van de verschillende bezienswaardigheden. De Mariënkirche en het Raadhuis uit de 13de eeuw zijn het bekijken waard.

Dag 9 Rügen

Je reist vandaag naar het eiland Rugen gelegen in de Oostzee. Het is ongeveer een uurtje reizen met de trein naar de badplaats Binz. Je overnacht de komende dagen in het centrum van Binz, in een modern hotel met zwembad, op loopafstand van zee.

Dag 10 en 11 Vrije dagen in Rugen

De komende dagen kun je zelf invullen. Heerlijk genieten van het strand en zwembad of het eiland verder verkennen. Er is genoeg te doen op het dromerige Rugen. Wandel langs de indrukwekkende krijtrotsen in het Jasmund National park, ga vuurtorens spotten in Kap Orkana, bezoek het verlaten Nazi-complex of bezoek het sprookjeskasteel Jagdschloss Granitz. Nog geen genoeg gekregen van de trein? Maak dan een ritje met een echte stoomtrein. Onderweg heb je een mooi uitzicht op de bossen en de luxe strandresorts.

Dag 12 Berlijn

Na een paar heerlijke dagen op het eiland reis je vandaag met de trein naar de hoofdstad van Duitsland Berlijn. Je verblijft in Berlijn in de wijk Mitte. In Mitte vind je de meeste bezienswaardigheden, musea en eetgelegenheden. Dit historisch stadsdeel behoort ook tot de mooiste van Berlijn.

Dag 13 Streetfood en cultuur in bruisend Kreuzberg

Vandaag ga je kennismaken met het bruisende Kreuzberg en de lokale keuken. Dichtbij het hotel ligt een metrostation en je reist eenvoudig zelf naar het startpunt van de wandeling. De gids laat je de belangrijkste historische plaatsen van de wijk zien en onderweg kun je genieten van heerlijke lokale gerechten. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Dag 14 Berlijn

vandaag ga je zelf op verkenning in Berlijn. Er heeft zich veel afgespeeld in de stad en dat voel je. De levendige geschiedenis zie je terug op veel gedenkwaardige plekken. Berlijn is ook een van de groenste steden in Europa. Maak een wandeling langs de Berlijnse muur, bezoek Check Point Charlie of ga een dagje shoppen in de gezellige winkelstraat. De keuze is aan jou!

Dag 15 Zwolle

Vandaag reis je terug naar Nederland. Het is een lange treinreis van ongeveer 5,5 uur en je hebt 1 overstap. In Zwolle kom je aan het eind van de dag aan. We reserveren hier een leuke B&B dichtbij het centraal station.

Dag 16 De Hanzesteden rondom Zwolle op de fiets

Vandaag ga je met een elektrische fiets de omgeving van Zwolle ontdekken. Je fietst vandaag zo’n 40 kilometer op de elektrische fietst en bezoekt onder andere Kampen en Wilsum. De route gaat langs de Ijssel, één van de mooiste rivieren van Nederland.

Dag 17 Op naar Harderwijk

De laatste dag van deze bijzondere reis is aangebroken. Met de trein reis je naar Harderwijk. In de middag maak je een mooie boottocht op het water. Je mag zelf gaan varen in je eigen privé sloep. Zo je kun Hanzestad Harderwijk en omgeving bewonderen vanaf het water. Je krijgt van ons wat de borrelen mee om de dag helemaal compleet te maken.

Dag 18 Harderwijk

Helaas zit de rondreis er al weer op, je kunt op je eigen tempo vandaag weer naar huis rijden.

Met de trein van Hanzestad naar Hanzestad

 • 17 overnachtingen in sfeervolle hotels en B&B’s
 • Ontbijt in de hotels
 • 8 treinreizen
 • Wandeling in Deventer met gids
 • Fietstocht in Hamburg
 • Rondvaart in Hamburg
 • Streetfoodtour in Berlijn
 • Fietshuur in Zwolle
 • Sloephuur in Harderwijk inclusief borrelhapjes

Vanaf € 1.697,- per persoon