11 Daagse Combinatiereis

Met de trein langs verschillende hoofdsteden

KORTE BESCHRIJVING

Met de trein langs verschillende hoofdsteden

Met de trein ga je op citytrip langs verschillende hoofdsteden van Europa die allemaal gemakkelijk met de trein te bereiken zijn. Zo begin je de reis in de Belgische hoofdstad Brussel en vervolg je de reis naar Parijs en Berlijn. Een mooie afwisseling van verschillende steden met elk een eigen karakter. Excursies zijn inbegrepen zodat je de mooiste plekjes van de steden zeker niet mist!

 • Treinkaartjes
 • 9 nachten op basis van logies en ontbijt
 • Onbeperkte brunch Parijs
 • Stadswandeling met bierproeverij Brussel
 • Fietstour Parijs
 • Cultuur wandeling Berlijn

Vanaf € 859,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Heenreis

Tijd om te vertrekken! Vandaag vertrek je vanaf een treinstation in Nederland naar Brussel. Vertrekken kan vanaf elk station, zo lang je maar via een station reist waar de Thalys stopt. Tweede klas treinkaartjes zijn inbegrepen in de prijs. In ongeveer 2 uur reis je met de trein naar Brussel. Vanaf hier ga je op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen hotel.

Dag 2 Brussel

Tijdens een stadswandeling van ongeveer drie uur ontdek je de mooiste plekjes van Brussel. Je leert tijdens de tour ook de smaak van verschillende Belgische bieren kennen. Ook leer je meer over de geschiedenis van deze exclusieve bieren. Ben je geen liefhebber van bier? Geen probleem! Er word je altijd een alternatief aangeboden. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Dag 3 Brussel – Parijs

Afhankelijk van de tijd van de trein heb je nog een paar uur te besteden in Brussel voordat je naar Parijs vertrekt. Vanaf Brussel is het met de trein ongeveer 1,5 tot 2,5 uur. Als je in de stad van de liefde, Parijs, bent aangekomen ga je op eigen gelegenheid naar het hotel middenin het centrum. Vanavond kun je zelf een plekje uitkiezen om te gaan dineren.

Dag 4 Parijs

Een leuke manier om de stad te verkennen, is per fiets! Een typische Nederlandse activiteit waarbij je tijdens een privé tour veel leert over onder andere de geschiedenis van Parijs. Een Nederlandse gids is vandaag inbegrepen.

Dag 5 Parijs

Je gaat vandaag zelf op pad door de prachtige stad Parijs. Wat denk je bijvoorbeeld van een boottocht of een kunsttour langs verschillende musea? Er is in Parijs zo veel te doen! Ook een dagje shoppen is zeker aan te raden. Je vindt hier verschillende winkels voor elk budget. Heb je geen inspiratie voor het diner van vanavond? Vraag de locals dan eens om tips. Vaak kom je dan op de leukste plekjes uit.

Dag 6 Parijs

Een typische activiteit voor de Fransen is brunchen. Meestal doen ze dit op zondag met de familie, maar verschillende restaurants is dit ook doordeweeks mogelijk. Van half 2 tot half 4 geniet je van een onbeperkt brunch buffet waarbij je niks te kort komt. Na de brunch kun je een wandeling maken door de stad of bijkomen in het hotel.

Dag 7 Parijs – Berlijn

De tweede hoofdstad laat je vandaag achter je en met de trein reis je naar de derde locatie van deze vakantie. Je gaat namelijk verder naar de Duitse hoofdstad Berlijn. De treinrit duurt gemiddeld 8 tot 8,5 uur. Een flinke reis, maar de trein is erg comfortabel waardoor je geen besef van tijd hebt. Neem een boek mee en ontspan! Bij aankomst in Berlijn reis je op eigen gelegenheid naar het prachtige hotel.

Dag 8 Berlijn

Met een Engelstalige (Duitstalig is ook mogelijk) gids ga je vandaag op kunst en graffiti tour door Berlijn. Berlijn is een erg artistieke stad en dit zie je goed terug in het stadsleven. Vaak hebben de verschillende muurschilderingen een bijzonder verhaal. De gids neemt je vandaag in ongeveer 3,5 uur mee langs de meest indrukwekkende plekken van de stad en verteld je meer over de geschiedenis hiervan.

Dag 9 Berlijn

Je hebt vandaag de gehele dag vrij te besteden in Berlijn. We kunnen je in overleg ook een excursie aanbieden. Wat denk je bijvoorbeeld van een fietstour door de stad? Er valt in Berlijn genoeg te zien om heel de dag rond te lopen, al is het alleen maar om de sfeer van de stad te proeven. Een leuke optie is om een food tour door Berlijn te doen waarbij je echte traditionele gerechten proeft.

Dag 10 Terugreis

Vandaag vertrek je helaas weer terug naar Nederland. Vanaf het station in Berlijn vertrek je vandaag met de trein naar huis. De treinrit duurt gemiddeld zo’n 6 tot 6,5 uur afhankelijk van de aankomst locatie in Nederland.

Met de trein langs verschillende hoofdsteden

 • Treinkaartjes
 • 9 nachten op basis van logies en ontbijt
 • Onbeperkte brunch Parijs
 • Stadswandeling met bierproeverij Brussel
 • Fietstour Parijs
 • Cultuur wandeling Berlijn

Vanaf € 859,- per persoon