14 Daagse combinatie rondreis

Fly en drive
Armenië en Georgië

KORTE BESCHRIJVING

Fly en drive Armenië en Georgië

Met de auto reis je op eigen gelegenheid door het prachtige Armenië en Georgië. Onderweg bewonder je ook de schitterende Kaukasus. De reis begint in Jerevan en je komt onder andere langs de steden Gjoemri, Bordzjomi en Gudauri om te eindigen in de hoofdstad van Georgië; Tbilisi. In 14 dagen geniet je van de prachtige natuur, de rijke geschiedenis van de landen en natuurlijk de overheerlijke specialiteiten.

  • 13 overnachtingen in 3* hotels (upgrade naar 4* is mogelijk voor een meerprijs)
  • Ontbijt
  • Huurauto obv Toyota Corolla (upgrade mogelijk voor een meerprijs) inclusief verzekeringen
  • Stadstour Jerevan
  • Stadstour Tbilisi

Vanaf € 1.161,- per persoon excl. vluchten 

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Amsterdam – Jerevan

De rondreis gaat vandaag beginnen met de vlucht naar Armenië. Je komt aan in de hoofdstad Jerevan die bekend staat als de oudste bewoonde stad van de wereld. Bij aankomst heb je zelf de tijd om de eerste indrukken van Armenië op te doen. Je overnacht vanavond in een goed gelegen 3 sterren hotel.

Dag 2 Stadstour Jerevan

Tijd om de huurauto op te halen in het centrum van de stad. In de middag ga je op pad door de stad samen met een Engelstalige gids. De gids vertelt je meer over de geschiedenis van de stad en neemt je mee langs de mooiste plekjes. Je bezoekt onder andere het Operahuis, Northern Avenue en het Cascade complex.

Dag 3 Echmiadzin, Zvartnots tempel, Brandyfabriek

Vandaag ga je naar een bijzondere plek voor de Armeense bevolking, namelijk Echmiadzin. Deze staat ook wel bekend als een van de oudste kerken ter wereld. In de middag bezoek je de ruïnes van de Zvartnots tempel. Daarna reis je terug naar Jerevan waar je een bezoek brengt aan de Brandyfabriek. Hier kun je echte Armeense cognac proeven tijdens een rondleiding door de fabriek.

Dag 4 Khor-Virap, Noravank klooster, Areni wijnregio

Je bezoekt vandaag het bekendste klooster van Armenië, namelijk het klooster van Khor Virap wat op ongeveer een uurtje rijden van Jerevan ligt. Vanuit het klooster kijk je uit op de heilige perk Ararat. Ook bezoek je vandaag een ander klooster, namelijk het Noravank klooster. Dit klooster is gelegen in de natuur en ligt vlakbij de Areni wijnregio die je later vandaag ook bezoekt. Tijdens je bezoek aan Areni krijg je een rondleiding door de wijnmakerij waarbij een proeverij natuurlijk niet mag ontbreken.

Dag 5 Zonnetempel, Geghard klooster, Sevanmeer

De reis gaat verder richting het plaatsje Garni waar je een bezoek brengt aan de Zonnetempel. Hier geniet je van de prachtige natuur en het schitterende berglandschap. Na je bezoek aan Garni reis je door naar Garni Gorde. In Garni Gorde ligt het Geghard klooster. Het is een bijzonder klooster omdat het gedeeltelijk uitgehouwen is in een berg. In de middag stop je bij het Sevanmeer wat ongeveer 2000 meter boven de zeespiegel ligt. Voordat je teruggaat naar Jerevan kun je nog een bezoek brengen aan het plaatsje Noraduz.

Dag 6 Fort van Amberd, Saghmossavank klooster, Gjoemri

Na het ontbijt is het tijd om via een kronkel weg door de bergen naar het Fort van Amberd te rijden. Bij het fort vind je overblijfselen van een paleis, een kerk, een badhuis, een geheime doorgang en nog andere historische gebouwen. Vandaag staat er ook een bezoek aan het Saghmossavank klooster en een verkenning door de stad Gjoemri op de planning. Je overnacht weer in het hotel in Jerevan.

Dag 7 Jerevan – Tbilisi

Je laat Jerevan achter je en vertrekt richting Georgië. Vanavond overnacht je in Tbilisi. Voordat je in Tbilisi aankomt, maak je een stop bij Sanahin en Haghpat. Dit zijn beide twee architectonische complexen in de Debed vallei. Verder kom je onderweg nog langs de vesting Akhtala waar je het Akhtala klooster bezoekt. Houd er bij de grensovergang tussen Armenië en Georgië rekening mee dat je een officiële betaling van 30 Lari (ongeveer €10,-) moet doen voordat je de grensprocedure door kan. Haha

Dag 8 Stadstour Tbilisi

Samen met een Engelstalige gids ga je vandaag op ontdekking door de stad Tbilisi, oftewel ‘Het Parijs van het oosten’. De stad is een bijzondere combinatie van een bergachtige omgeving samen met veel gezellige straatjes en traditionele huizen. De gids neemt je mee langs de hoogtepunten waaronder de Drievuldigheid kathedraal en de Metekhi tempel. Tijdens de wandeling kijk je je ogen uit op de prachtige straatjes. De museum liefhebbers kunnen nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Georgisch Kunstmuseum.

Dag 9 Lake Paravani, Poka nonnenklooster, Khertvisi fort, Vardzia

Tijd om uit te checken in het hotel in Tbilisi en om verder te rijden richting Javakheti. Onderweg kom je langs de prachtige meren van Georgië, waaronder Lake Paravani. Dit is het grootste meer! Ook het nonnenklooster Poka en Khertvisi fort kun je onderweg bezoeken. Na enkele uren kom je aan in de grottenstad Vardzia wat een van de hoogtepunten van het land is.

Dag 10 Akhaltsikhe en Bordzjomi

Vandaag vertrek je richting de stad Akhaltsikhe. De vertaling hiervan is letterlijk ‘Nieuw Kasteel’ en komt voort uit het indrukwekkende kasteel wat domineert in de stad. Hier kun je een bezoek brengen aan de citadel en het museum. Later vandaag rijd je door naar het kuuroord Bordzjomi. Deze stad ligt in een dal, omringd door bergen en schitterende groene bossen. Vergeet hier zeker niet om een slok te nemen van het welbekende mineraalwater van Georgië!

Dag 11 Gori, Uplistsikhe, Kazbegi

Op naar de geboorteplaats van Joseph Stalin, namelijk Gori. In deze stad vind je onder andere het Stalin Museum waar veel objecten tentoon worden gesteld die een rol in Stalin zijn leven hebben gespeeld. In de buurt van Gori ligt Uplistsikhe, de oudste stad van Georgië die uit rotsen is gehouwen. Hier vind je ook een wijnhuis waar je in de middag heerlijke wijnen kunt proeven. Later in de middag rijd je over de Georgische Militaire weg richting de Kazbegi berg. Onderweg stop je bij het Ananuri kasteelcomplex.

Dag 12 Via Gergeti en de Truso Vallei naar Gudauri

Je bezoekt vandaag de Drievuldigheidskerk van Gergeti voordat je via de Truso Vallei aankomt in Gudauri. Deze plek staat bekend als skigebied. Vanaf de Drievuldigheidskerk heb je bij mooi weer een prachtig uitzucht over de Kazbegi-berg. In de Truso Vallei vind je talloze verlaten dorpjes met bergstromen.

Dag 13 Kakheti

Alweer de laatste volle dag van de rondreis. Je ontdekt vandaag de regio Kakheti die ook wel bekend staat als het koninkrijk van talloze wijngaarden, oude tradities en typische bergen. Tijdens je bezoek ga je langs een boerderij op de Gombori Pass waar traditionele kleipotten gemaakt worden. Na je bezoek rijd je via de stad Telavi in de Alazani-Rivier vallei terug naar Tbilisi. Wanneer je terug bent in Tbilisi is het tijd om de huurauto weer in te leveren. Geniet nog even van je laatste avond in Georgië!

Dag 14 Tbilisi – Amsterdam

Vandaag vertrek je naar de luchthaven van Tbilisi voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hopelijk heb je een prachtige reis beleefd!

KORTE BESCHRIJVING

Fly en drive Armenië en Georgië

  • 13 overnachtingen in 3* hotels (upgrade naar 4* is mogelijk voor een meerprijs)
  • Ontbijt
  • Huurauto obv Toyota Corolla (upgrade mogelijk voor een meerprijs) inclusief verzekeringen
  • Stadstour Jerevan
  • Stadstour Tbilisi

Vanaf € 1.161,- per persoon excl. vluchten