14 Daagse Nederland rondreis

Eiland hoppen in Nederland

KORTE BESCHRIJVING

Eiland hoppen in Nederland

Geniet van een bijzondere vakantie dichtbij huis. In 14 dagen tijd ga je eilandhoppen in Nederland. Je bezoekt de eilanden Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Natuurlijk horen er een aantal echte eiland excursies bij. Zo ga je op safari met een elektrisch wagentje, een echte wandeltocht op het Wad maken, bezoek je een zeehonden centrum en ga je meerdere dagen fietsen. Daarnaast trakteren we je ook nog eens op een Cranberry likuurtje en op een tuk tuk avontuur bij het Lauwersmeer.

 • 13 overnachtingen in sfeervolle B&B’s en hotels
 • Overtocht van/en naar de eilanden
 • Ontbijt in de hotels
 • Safari met elektrisch wagentje
 • Wandeltocht op het wad
 • Cranberry likuur proeverij
 • Zeehondencentrum Pieterburen
 • Tuk tuk excursie met brunch in een theefabrie
 • Fietshuur Schiermonnikoog

Vanaf € 1.194,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Naar Harlingen

Je reist op eigen gelegenheid vandaag naar Harlingen. Om 15.00 uur kun je inchecken in het sfeervolle hotel in het centrum van Harlingen. Harlingen is gelegen aan de Waddenzee en heeft een rijk nautisch verleden met meer dan 600 monumenten. De rest van de dag kun je zelf invullen. Morgen vertrek je naar Terschelling.

Dag 2 Met de boot naar Terschelling

Na het ontbijt vertrek je met de auto naar de haven voor de overtocht naar Terschelling. De overtocht duurt zo’n kleine twee uur en rond de lunch kom je aan op Terschelling. Terschelling bestaat voor 80 % uit natuur en is geliefd bij veel rustzoekers. Naast de prachtige natuur heb je er ook sfeervolle plaatsjes met restaurants en winkels. Je verblijft in een leuke B&B op een centrale locatie op het eiland.

Dag 3 Op safari

Vandaag ga je op safari op Terschelling. Met een elektrisch wagentje reis je, samen met gids, door de natuur. Je komt op mooie plekken die met andere voertuigen niet toegankelijk zijn. De safari duurt ongeveer 2,5 uur en de gids vertelt je onderweg veel over het eiland. Je reist grotendeels over onverharde wegen en met de verrekijker kun je wildlife spotten. Kortom, een echte safari!

De rest van de dag kun je zelf inplannen. Heerlijk nog een strandwandeling maken of bezoek de vuurtoren Brandaris.

Dag 4 Vrije dag en in de namiddag Cranberry likuur proeven

Vandaag een vrije dag op Terschelling. Een leuke manier om het eiland te verkennen is met de fiets. Je kunt op het eiland eenvoudig fietsen huren en een mooie tocht maken over de dijk en langs de Waddenzee. Het natuurreservaat De Boschplaat is ook zeker een bezoekje waard. In de namiddag maak je kennis met de cranberry cultuur die inmiddels al 200 jaar bestaat op Terschelling. Er wordt uitgelegd hoe de likuur wordt gemaakt en natuurlijk hoort het proeven van de likuur er natuurlijk ook bij!

Dag 5 Terug naar Harlingen en met de auto naar het platteland

Na het ontbijt vaar je met de boot terug naar Harlingen. Eenmaal aangekomen reis je met de eigen auto naar een dorpje op het Friese platteland. Je gaat vandaag overnachten in een pastorie met een rijke historie. De pastorie uit 1723 is volledig gerestaureerd en stijlvol ingericht. Voor het diner kun je vanavond naar het nabij gelegen stadje Dokkum.

Dag 6 Boot naar Ameland

Na een heerlijke nacht op het Friese platteland reis je naar Holswerd waar je de boot pakt naar Ameland. De overtocht duurt een klein uurtje. Let je tijdens de boottocht goed op? Met een beetje geluk kun je zeehonden spotten! Het hotel op Ameland ligt in het centrum van het dorpje Nes. De rest van de dag kun je zelf invullen. Misschien een wandeling naar het strand maken?

Dag 7 Wadlopen

Vandaag een actieve dag! Je gaat met een ervaren gids het Wad op. Een uniek en fascinerend natuurgebied. Tijdens de wandeling verteld de gids je over het natuurgebied en laat je zien wat er allemaal in de Waddenbodem te vinden is. Trek je wel oude laarzen aan? Het is namelijk erg modderig. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Dag 8 Vrije dag

Een vrije dag op Ameland. Er is veel te doen op het eiland. Je kunt gaan fietsen, de vuurtoren bezoeken of een museum bekijken. Hou je wel van wat avontuur dan is het ook leuk om te gaan raften of een rondvlucht te maken. Heerlijk relaxen bij het hotel of strand, een yoga arrangement reserveren of gaan zwemmen in zee is natuurlijk ook mogelijk.

Dag 9 Terug naar Holwerd en transfer naar Lauwersoog via Pieterburen

Je maakt vandaag weer de overtocht naar het vaste land. Met de auto reis je naar Zeehondencentrum Pieterburen. Pieterburen vangt zieke zeehonden op en zet ze weer uit in zee zodra ze zijn opgeknapt. Nadat je kennis hebt gemaakt met de zeehonden reis je weer verder naar het dorpje waar je in een sfeervolle B&B verblijft

Dag 10 Met de tuk tuk naar de theefabriek

Vroeg op vandaag! Je reist met de auto naar Lauwersoog. Vanaf hier ga je met de tuk tuk het nationaal park Lauwersmeer ontdekken. Je krijgt eerst instructie voor het rijden in de tuk tuk en gaat dan op je gemakje zelf op pad. Met de tuk tuk reis je naar een echte theefabriek. Je bezoekt het museum en kunt genieten van een heerlijke brunch. Hierna reis je weer terug naar het startpunt. Je bent vandaag ongeveer 5 uur op pad met de tuk tuk.

Dag 11 Boot naar Schiermonnikoog

Na het ontbijt reis je naar de haven en vertrek je met de boot naar Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Waddeneiland met nog geen 1000 inwoners en is autovrij. De auto parkeer je bij de haven en op het eiland hebben we elektrische fietsen voor je gereserveerd. Dit is je vervoersmiddel voor de komende dagen. Het is een klein stukje fietsen naar het hotel waar je de komende dagen verblijft.

Dag 12 en 13 Vrije dagen op Schiermonnikoog

Vandaag en morgen kun je zelf Schiermonnikoog verkennen op de fiets. Fiets naar de vuurtoren of bezoek het schelpenmuseum. Een strandwandeling, zwemmen in zee of met een gids op pad is natuurlijk ook mogelijk. In het hotel kunnen ze je goed adviseren over leuke fietsroutes.

Dag 14 Terug

De reis is voorbij! Met de boot vaar je terug naar Lauwersoog en begint de terugreis naar huis.

Eiland hoppen in Nederland

 • 13 overnachtingen in sfeervolle B&B’s en hotels
 • Overtocht van/en naar de eilanden
 • Ontbijt in de hotels
 • Safari met elektrisch wagentje
 • Wandeltocht op het wad
 • Cranberry likuur proeverij
 • Zeehondencentrum Pieterburen
 • Tuk tuk excursie met brunch in een theefabrie
 • Fietshuur Schiermonnikoog

Vanaf € 1.194,- per persoon