4 Daagse Nederland rondreis

DE NATUUR EN GESCHIEDENIS VAN ZUID LIMBURG

KORTE BESCHRIJVING

DE NATUUR EN GESCHIEDENIS VAN ZUID LIMBURG

Het heuvelachtige landschap van Zuid Limburg heeft zoveel diversiteit te bieden dat je je hier even in een andere wereld waant. Van slapen in een authentieke Tipi tot de Grand Canyon ervaren in Sint Pietersberg, van alles komt langs tijdens deze paar dagen weg. Ga je met ons mee op rondreis dichtbij huis naar Limburg?

  • 2 Hotel overnachtingen obv logies en ontbijt
  • 1 nacht in Tipi tent
  • Entree oorlogsmuseum
  • Wandeling Sint Pietersberg

Vanaf € 229,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1

Je vakantie begint met een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon. Een perfect uitje om je Amerikaanse minivakantie in eigen land mee te beginnen. In het museum leer je meer over de geschiedenis van de WOII, waar de Amerikanen een grote rol in gespeeld hebben. Nadat je uitgekeken bent in het museum, rijd je een stukje verder naar Valkenburg. Hier kun je inchecken in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt ga je naar de Mergelgroeven van Sint Pietersberg. Je waant je even in de Grand Canyon van Amerika! De totale heuvelrug heeft een lengte van maar liefst 8 km. Door de zeldzame kalkhellingen en het microklimaat is het gebied van Sint Pietersberg een paradijs voor onder andere vlinders. Om je bezoek aan Sint Pietersberg compleet te maken, ga je samen met een gids op pad door het fort van Sint Pieter, wat gelegen is op de kop van de berg. Ook neem je een kijkje in de ondergrondse gangen van het fort om de geschiedenis van het fort opnieuw te beleven.

Dag 3

Alweer de derde dag van deze vakantie dichtbij huis! Als je klaar bent met ontbijten, check je uit in het hotel in Valkenburg. Voor vanavond is er namelijk een nieuwe overnachtingsplek voor je geregeld. Je slaapt in een typische indianentent; een Tipi tent! Voordat het zo ver is, bezoek je vandaag de Nederlandse Amerikaanse begraafplaats. Dit is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de soldaten die tijdens de WOII in Zuid-Limburg overleden zijn. Vlakbij het monument ligt het Savelsbos waar je een mooie wandeling door de natuur kunt maken.

Dag 4

De dag begint in alle rust bij de Tipi tent. Nadat je alles ingepakt hebt, kun je zelf op pad gaan door het gezellige Maastricht. Liever nog een nachtje in Maastricht verblijven? Vraag ons gerust om je minivakantie te verlengen!

KORTE BESCHRIJVING

DE NATUUR EN GESCHIEDENIS VAN ZUID LIMBURG

  • 2 Hotel overnachtingen obv logies en ontbijt
  • 1 nacht in Tipi tent
  • Entree oorlogsmuseum
  • Wandeling Sint Pietersberg

Vanaf € 229,- per persoon