17 Daagse combinatie rondreis

Baltic Tour selfdrive

KORTE BESCHRIJVING

Baltic Tour selfdrive

Met je eigen auto op rondreis door de Baltische landen, een nog onbekend stukje van Europa, dat is pas een mooie reis! Onderstaande reis begint in je eigen woonplaats en neemt je mee van onder andere Tallin in Estland tot Riga in Letland. Onderweg stop je op verschillende mooie plekken en overnacht je in goede 4 of 5 sterren hotels. In totaal ben je 17 dagen onderweg, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor uitbreiding!

  • Overnachtingen in 4* hotels
  • Ontbijt in de hotels
  • 7x Diner

Vanaf € 2.250,- per persoon

DAG tot dag
beschrijving

DAG TOT DAG BESCHRIJVING

Dag 1 Vertrek Nederland

Op eigen gelegenheid vertrek je vanuit je eigen woonplaats naar Poznan, de eerste grote stad van Polen net over de Duits/Poolse grens. Het is een van de oudste steden van Polen en rijk aan monumenten. In de avond is het diner inbegrepen.

Dag 2 Poznan - Kaunas

Tijd voor de volgende reisdag van Poznan naar Kaunas in Litouwen. Litouwen is het grootste land van de drie Baltische staten. Kaunas heeft een middeleeuws stadscentrum en deze is samen met de boulevard helemaal gerenoveerd. Ook kun je in de stad het kasteel bezoeken wat in gotische stijl gebouwd is en het stadhuis wat uit de 16e eeuw stamt.

Dag 3 Kaunas - Klaipeda

Je kunt deze route in 2 uur afleggen maar het is een aanrader om via een omweg naar Klaipeda te rijden. Via Siauliai en de Kruisheuvel is de omweg zo’n 345 km. Klaipeda is de derde stad van Litouwen en is in de 15e en 16e eeuw gevormd. In het oude centrum vind je het Theaterplein wat genoemd is naar het neoklassieke theater. Later vandaag kun je optioneel een stadsbezichtiging door Klaipeda bijboeken. Ook is er een optie voor een culinair diner in een van de beste restaurants van de stad.

Dag 4 Klaipeda - Kuurland, Nida - Klaipeda

Vandaag bezoek je het Kuurland, een smalle landtong voor de kust van Litouwen. Met de veerboot leg je eerst een paar honderd meter af voordat je bij de landtong bent. Het is een prachtig landschap met duinen en bossen. De duinen hier behoren tot de hoogste van Europa. Ook bezoek je vandaag de plaats Nida, wat de grootste Nederzetting in Litouwen is. Deze plaats is ook een bekende vakantiebestemming. In de namiddag keer je terug naar Klaipeda waar je heerlijk kunt dineren in een van de goede restaurants.

Dag 5 Klaipeda - Riga

Op naar de hoofdstad van Letland, Riga! Onderweg bezoek je Palanga, de belangrijkste badplaats van Litouwen. Palanga is een gezellig stadje met een mooi zandstrand en kenmerkende pier. Na je bezoek aan Palanga rijd je Letland binnen. Hier bezoek je de stad Liepaja en Kuldiga.

Dag 6 Riga

Vandaag breng je door in Riga, de hoofdstad van Letland en tegelijkertijd de grootste stad van de Baltische landen. Optioneel kun je vandaag een excursie bijboeken die je meeneemt langs de highlights van Riga. Riga heeft een prachtig historisch centrum met onder andere middeleeuwse kerken en een pittoreske oude binnenstad.

Dag 7 Riga - Kuressaare

Tijd om naar Estland af te reizen maar niet voordat je een bezoek hebt gebracht aan Sigulda en Cesis. Beide plekken liggen op de route vanaf Riga. Sigulda is een historische stad en ligt in een van de weinige heuvelachtige streken van de Baltische landen. De stad ligt middenin het Nationaal Park Gauja. De burcht is het bekendste gebouw van Cesis wat je ook zeker gezien moet hebben. Nadat je de grens over bent met Estland kom je aan in Pärnu. Vanaf hier is een overtocht met een veerboot noodzakelijk om bij Kuressaare aan te komen.

Dag 8 Kuressaare - Tallinn

Als eerste rijd je vandaag terug naar de veerboot voor de overtocht. Daarna rijd je in noordwaartse richting naar het interessante stadje Haapsalu. Dit is een geliefd kuuroord en kent een lange geschiedenis. Vanaf Haapsalu is het nog zo’n 100 km rijden naar Tallin. Optioneel kun je dineren in een van de beste restaurants van Estland, zeker een aanrader!

Dag 9 Tallinn

Vandaag kun je op optionele excursie in Tallinn. Tallinn is een sfeervolle stad met een compact centrum. De stad ligt aan de Baai van Tallinn, een onderdeel van de Finse Golf.

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad Vanalinn. De hele wijk is UNESCO werelderfgoed. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn zeer bepaald: Vanalinn telt vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd. De binnenstad is grotendeels ommuurd, en deze stadsmuur is voorzien van een groot aantal pittoreske torens.

Dag 10 Tallinn - Palmse, Vihula

Deze ochtend kun je nog in Tallinn doorbrengen; het is zelfs mogelijk om met de veerboot even naar Helsinki te gaan, maar ook kun je gewoon na het ontbijt vertrekken voor een bezoek aan het Lahemaa Nationaal Park in Vihula. Het Lahemaa National Park is het oudste en grootste nationale park van Estland. Het park bestaat voor twee derde uit bos en grenst aan de zee; er zijn enkele riviertjes, meren en moerasland. In het park leven vele dieren waaronder roofdieren zoals lynx, beer en wolf. Je hebt echter meer kans om een eland of bever tegen te komen Verder staan er diverse oude landhuizen.

Dag 11 Palmse - Tartu

Ook vandaag is de af te leggen afstand klein. Je kunt kort na vertrek een bezoek brengen aan Rakvere. De stad is vooral bekend om zijn kasteelruïne, maar ook het oude centrum is een kort bezoek zeker waard. Nadat je in Tartu bent aangekomen, is er ’s middags de mogelijkheid om deel nemen aan een excursie, waarna je ’s avonds heerlijk kunt gaan dineren in één van de beste restaurants van Tartu.

Tartu is de tweede stad van het land. Het is een studentenstad met veel pubs en restaurants. Het kleine stadscentrum van Tartu ligt op de rechteroever van de rivier aan de voet van de heuvel Toomemägi, de Domberg. Op deze heuvel staat de ruïne van de domkerk, die gedeeltelijk in gebruik is als museum.

Dag 12 Tartu - Daugavpils

Vandaag rijden we terug naar Letland, naar Daugavpils. Voor we daar aankomen passeren we Aluksne, de hoogst gelegen stad van Letland (217 meter) en Rezekne, een stad die het zwaar te verduren heeft gehad in de Tweede Wereldoorlog. Voor aankomst in Daugavpils is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de Aglonabasiliek. Aglona is een bekend bedevaartsoord voor katholieken. Jaarlijks op 15 augustus, Maria- Hemelvaart, komen duizenden gelovigen uit heel Oost-Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de feestelijke missen en processies.

’s Middags kun je deelnemen aan een excursie.

Dag 13 Daugavpils - Trakai - Vilnius

Vandaag rijden we naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Voor we daar aankomen is het beslist de moeite waard om een bezoek te brengen aan Trakai, de oude hoofdstad van Litouwen. Trakai ligt een kleine 30 kilometer ten westen van Vilnius. Het kasteel van Trakai is één van de bekendste toeristische bezienswaardigheden van Litouwen. Het is gelegen op een eiland in het Galvė-meer.

In Vilnius kun je ’s avonds heerlijk gaan dineren in een van de beste restaurants.

Dag 14 Vilnius

Vandaag ga je de hele dag Vilnius verkennen.

Vilnius heeft op de linkeroever van de rivier de Neris een grote historische binnenstad met een wirwar van kleine straatjes en meer dan veertig kerken. Dit 360 ha. grote gebied staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De hoofdstraat van Vilnius is de Gediminasboulevard, die van het Kathedraalplein naar de Neris loopt. Op het Kathedraalplein bevindt zich de Stanislaus- en Wenceslaus-kathedraal, een classicistisch bouwwerk met een 16e-eeuwse klokkentoren. Op de Gediminasheuvel bevindt zich de Gediminastoren, het symbool van de stad.

Dag 15 Vilnius - Warschau

Vandaag verlaten we de Baltische Landen en aanvaarden we de terugreis. Wie op tijd vertrekt kan de namiddag nog in Warschau, de hoofdstad van Polen, doorbrengen. De naoorlogse wederopbouw van de oude stad van Warschau was een ongekende onderneming. Nergens in de wereld was eerder een

reconstructie van dit formaat gedaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben nazi’s het oudste deel van Warschau compleet vernietigd. Een enorme omvang van wederopbouwwerkzaamheden, die met de grootste precisie is uitgevoerd.

Dag 16 Warschau - Berlijn

Vanaf Warschau rijd je door naar Berlijn waar je op eigen gelegenheid de stad kunt gaan verkennen.

Dag 17 Berlijn - Nederland

Vandaag rijd je weer terug naar huis. Hopelijk heb je een prachtige reis achter de rug!

KORTE BESCHRIJVING

Baltic Tour selfdrive

  • Overnachtingen in 4* hotels
  • Ontbijt in de hotels
  • 7x Diner

Vanaf € 2.250,- per persoon